KONTAKT O NÁS PŘIDAT K OBLÍBENÝM
HLEDAT:
e-shop zdarmae-shop zdarma
 
e-shop zdarma
Kategorie
e-shop zdarma 10 CHEMIE
e-shop zdarma 20 ROSTLINY
e-shop zdarma 30 ŽIVOČICHOVÉ
e-shop zdarma 40 MATERIÁLY
e-shop zdarma 50 PROJEKTY
e-shop zdarma 60 MINCE
Zvolte jazyk
e-shop zdarma cesky e-shop zdarma vo slovencine e-shop zdarma english



Reklama:
e-shop zdarma

Solanum lycopersicum L. cv. Black from Tula

Kód: 20 28 206 09
Dostupnost: ihned

e-shop zdarmae-shop zdarma

1. taxon
vědecký název

Solanum lycopersicum L., 1753 cv. Black from Tula

1.1. český název

rajče jedlé kultivar Black from Tula

1.2. vědecká synonyma

kultivar

1.3. čeleď

Solanaceae  - lilkovité

1.4. taxonomické

kategorie

variety - ne
kultivary - ano
formy - hybridní formy - ne

1.5. zařazení v syst. taxonu

 

2. životní forma

vytrvalá bylina

2.1. původ

vyšlechtěný kultivar

2.2. lokalizace původu

Rusko - oblast Tula

3. komerční údaje

jednotka množství: 1 kus  / sazenicerostliny

3.1. katalogové číslo

20 28 206 09

3.2. typ

kultivar tyčkového rajčete s černo-hnědými obřími steakovými plody

4. vlastnosti

 

4. 1. vlastnosti všeobecné

vytrvalá plodová zelenina bylinného charakteru pěstovaná jako jednoletka pro dužnaté bobule - rajská jablka, které pokud nejsou zralé mohou způsobit otravu organismu, zralé jsou naopak zdravé a bohaté na Beta-karoten a vitamín C, v menší míře obsahuje vitamín B, lykopeny, chromu a draslík, z více než 90 % tvoří voda, cca 5 % sacharidů a 2,5 % bílkovin, má vysoký podíl vlákniny, bez obsahu tuků, podle usnesení Evropského parlamentu z roku 2011 je rajče řazeno mezi ovoce, v některých případech může volně v přírodě zplaňovat, ale nepřežije mrazivou zimu

4.2. vlastnosti kultivaru

chuťově nejlepší rajče na světě a velmi starý a vzácný kultivar poskytující zvláště velké výnosy s největšími pevnými dekorativními masitými plody steakového typu, uvnitř zajímavě karmínově zbarveného plodu se nachází řada kompaktních dutin, takže při příčném řezu na jednotlivé plátky nedochází k rozpadání, tato vlastnost je ideální pro výrobu sendvičů

4.3. použití

pro výrobu sendvičů, dále k přímé konzumaci, v salátech (vytváří zde efektní barevný kontrast), zpracování na teplé polévky, omáčky i k tradiční konzervaci

4.4. náročnost

nenáročná, odolává chladu a proto je lze pěstovat i v mírném podnebí

4.5. požadavky

vyžaduje tyčkovou oporu, pravidelnou vydatnou zálivku a přihnojování hnojivem pro rajčata, rostlina první trati

4.6. vzrůst

150 cm

5. pěstování

 

5.1. výsev /  

      / měsíc

do propustného substrátu asi 1 cm hluboko při teplotě 20°C - 25°C  /

/   III. – IV.

5.2. výsadba a vlast. pěstování

výsadba do skleníku a fóliovníku podle vlastních podmínek, do volné půdy po

15. květnu do sponu 60 cm x 100 cm, pěstujeme na jeden výhon,

ostatní zálistky vyštipujeme, vegetační vrcholy zaštipujeme za 6 až 7 vijanem

5.3. stanoviště

skleník, fóliovník, venkovní kultura - chráněné, teplé, slunné, ve větším kontejneru se dají úspěšně pěstovat doma na terase či balkóně

5.4. substrát

velmi výživný s uleželým hnojem či kompostem

6. botanický popis

trvalka bylinného charakteru

6.1. listy / barva / tvar / velikost / popis listů

tmavě zelené listy

6.2. květenství / doba květu

 

6.3. plod / tvar /velikost / váha / barva / chuť

bobule - rajské jablko / kulatý mírně zploštělý /  /  350 g  /  hnědo-černá  /  šťavnatá, výtečná chuť mírně slaná a kouřově ovocně aromatická

6.4. plod

časnost / doba zrání  / doba sklizně

poloraný kultivar  /  80 - 90 dní  /  VII. – X. 

6.5. semena

drobná, velikostí a barvou se liší podle odrůd a hybridů

6.6. kořeny

 

6.7. reprodukce

 generativně - semeny,  vegetativně je možné řízkováním

7. revize

 duben 2017

Cena: 199,- Kč

85166 návštěvníků

Tento e-shop využívá systém eshop-zdarma.cz!